一、单项选择
1.—How tall is it? ( )
—It's ________.
A.6 metres B.13 yuan C.yellow
2.Playing on the road is not _________. ( )
A.safe B.safety C.Safely
3.Helen _________ beautifully and she likes _________ very much. ( )
A.dances; dancing B.dancing; dances C.dance; dance D.dance; to dance
4.Helen is a ___________ girl. She can dance ___________. ( )
A.beautiful; beautiful B.beautiful; beautifully C.beautifully; beautiful
5.It is not ________ to ride on the left side of the road in China. ( )
A.safely B.safety C.safe
6.Smoke from cars ________ the city dirty. What can we do ________ keep the air clean? ( )
A.make; to B.makes; for C.makes; to
7.—Where did you go ________ your holiday? ( )
—I ________ to Xinjiang.
A.on; go B.in; went C.on; went
8.In China, people drive on the _______ side. You must look _______ before you cross the road. ( )
A.right; left B.left; right C.right; right
9.The mouse helped the lion the net. ( )
A.bite B.bit C.bited
10.— are they? ( )
—They’re under the chair.
A.Where B.What C.Who
11.—What ______ he do last weekend? ( )
—He ______ tomatoes on the farm.
A.does; picked B.did; picked C.did; pick
12.Miss Liu is so kind and funny. We all like _______. ( )
A.she B.her C.him
13.She ________ at home and ________ her clothes. ( )
A.stayed; washed B.stayed; wash C.stay; washed
14.She got up late and _________ to school. ( )
A.run B.runs C.ran
15.Before, we _______ computer rooms at school. But now we have three. ( )
A.have B.have two C.didn’t have
16.I had ______ interesting dream last night. ( )
A.an B.a C./
17.We ate lunch at the ______ at school. ( )
A.library B.gym C.dining hall
18.One day I ______ visit the moon. ( )
A.am B./ C.am going to
19.Shall we go by bus? It is faster than ______. ( )
A.walking B.walk C.walked
20.My father usually ______ books ______ Sunday morning. ( )
A.read; in B.reading; on C.reads; on
二、用单词的适当形式填空
21.My mother is _________ (learn) Chinese now.
22.I _________ (go) swimming last weekend.
23.Chen Jie visited her grandma and went ________. (swim)
24.My ________ (foot) are bigger than yours.
25.She usually ________ (watch) TV in the morning.
26.Please speak ________ (quiet) in the library.
27.Would you like _______ (some) coffee?
28.They will _________ (go) to the library.
29.The boy _______ (fly) a kite in the park tomorrow afternoon.
30.Helen's mother is a doctor. She usually _______ (help) sick people.
三、完成句子
31.Australia is a beautiful c________. You can find many interesting things there.
32.I will ____________ (回去) Xinghua this summer holiday.
33.Liu Tao is a good boy. He has some ____________ (好习惯).
34.Bobby will go to _______ (烹饪) school next year.
35.—What’s the matter with you?
—I have a _________ (牙疼).
36.We see with our _______, ________ with our nose and ______ with our legs.
37.I was at home yesterday. I ______ ______ (go) to work.
38.When you see foreign friends in our school, you can say to them "W______ to my school".
39.There are seven days in a _________________.
40.Tom is angry. He should _________________ and count to ten.
四、完形填空
41.
Ben is a little boy. He ____41_____the UK now. He visited Beijing with ____42_____ parents last Christmas holiday. ____43_____day of the holiday, they ____44_____to the Great Wall. They were very tired in the afternoon. On the second day, they ____45_____the Summer Palace. They ____46_____many photos there. On the ____47_____day, they went to Tian’anmen Square. It was ____48_____on the fourth day, so they ____49_____the hotel. They visited some interesting places in the ____50_____ few days. They were very happy in China.
41、A.lives in B.live in C.live
42、A.his B.her C.its
43、A.On first B.On the first C.First
44、A.went B.climbed C.picked
45、A.visited B.got C.looked
46、A.helped B.took C.were
47、A.first B.three C.third
48、A.rains B.rainy C.rain
49、A.stayed at B.stayed to C.stay at
50、A.another B.near C.next
五、阅读判断
42.
阅读理解,判断正(T)误(F)。
George is a little monkey. He lives in a forest(森林). He likes jumping and climbing trees. He is happy every day. But he has a shortcoming. He is too curious. One day an old man goes by the forest. He carries a lot of straw hats(草帽). George sees the man, and the man sees George, too. The man says to himself, “What a lovely monkey! I will catch him. I will take him home. The man sits down and thinks over(考虑). George sees and also sits down. The man has an idea. He puts a hat on his head, and puts other hats on the ground. Then he pretends (假装)to sleep. George is curious and looks at the hats. “I will be nice if I put a hat on my head,” George thinks. Then he climbs down from the tree, picks up a hat and puts it on. The hat is too big, and covers George's eyes.
George can't see. And the man gets up at once, runs out and catches him quickly. Poor George!
51、George is a happy monkey in a forest. ( )
52、An old man goes by the forest with many strawberries. ( )
53、The old man likes George, so he wants to catch him. ( )
54、Poor George is caught because he is too old. ( )
55、The word “shortcoming” means “缺点”. ( )
六、阅读理解
43.
Bill and Sue are brother and sister. They studied in the same school. One day, on the way home they saw some nice birds. But they had no money to buy them. Sue had a good idea. On Saturday and Sunday they went to their farm and help their father pick apples. So their father gave them twenty dollars. Sue and Bill went to Mr. Kings shop after school, each of them bought a bird. One is yellow, the other is green. The yellow one is smaller than the green one. They liked them very much.
56、Bill was Sue's ________. ( )
A.father B.mother C.brother D.sister
57、_______ they went to work for money. ( )
A.Every day B.After school C.at night D.On Saturday and Sunday
58、They helped their father _______ on the farm. ( )
A.clean the room B.pick apples C.water the trees D.cook supper
59、Bill and sue bought ________ in Mr. King's shop. ( )
A.two dogs B.two apple C.two birds D.apples
60、The green bird was _______ than that yellow one. ( )
A.bigger B.cheaper C.better D.smaller
44.
The elephant is the largest of all animals that live on land. An elephant’s truck is rather like an arm and a hand. It is used to pick up and pull things in its mouth. It is also used to pull up trees when the elephant wants to make path through the forests.
The African elephant is usually larger than the Indian elephant. It often stands 10 or 11 feet high, and weighs over 6 tons. Both males and females grow trunks. But only male Indian elephants have tusks.
The elephant lives mostly on grass, leaves and fruits. It’s easy for men to train elephants. They are used to carry heavy things. Elephants can live for about fifty years or more.
56、Elephants are _____. ( )
A.only found in Africa
B.the largest animal on land
C.the largest animal in the world
57、Elephants use their _____. ( )
A.trunks to do things as men use their hands to
B.tusks to do what men use their hands to
C.tusks to eat up trees
58、Which of the following is NOT right? ( )
A.Female Indian elephants have tusks.
B.The Indian elephant is usually smaller than the African elephant.
C.The African elephant usually weighs more than 6,000 kilograms.
59、The food for the elephant is _____. ( )
A.grass and leaves B.fruits C.A and B
60、From the text we know _____. ( )
A.an elephant is very smart and a good friend of men’s
B.we can hunt elephants as we like
C.there are elephants everywhere in the world
【参】
一、单项选择
1.A
解析:A
【详解】句意:—它多高?—它______。A6米,B13元,C黄色的,根据问句可知答语回答高度,故选A。
2.A
解析:A
【详解】略
3.A
4.B
解析:B
【详解】句意为海伦是个漂亮的女孩,她舞跳得很好,该句中,修饰名词girl应用形容词beautiful(漂亮的),修饰动词dance(跳舞)应用副词beautiful(漂亮地),AC均不符合题意,故选B。
5.C
解析:C
【详解】句意:在中国,走在路的左边是不安全的。A安全地,副词,B安全,名词,C安全的,形容词,根据句意可知,be动词后用形容词,选项C符合句意。故选C。
6.C
解析:C
【详解】句意:汽车排放的烟使城市变得肮脏。我们能做什么来保持空气清洁?主语Smoke是不可数名词,谓语动词用第三人称单数形式,排除A选项;第二空根据句意可知填动词不定式表示目的,所以C选项符合题意,故选C。
7.C
解析:C
【详解】句意:—你假期去了哪里?—我去了。本题考查介词的固定搭配和一般过去时。on your holiday在你的假期,固定搭配;问句是一般过去时,答语也应是一般过去时,答语谓语动词用过去式,went是go的过去式。故选C。
8.B
解析:B
【详解】句意:在中国,人们在左边开车。当你过马路时,你必须先看右边。本题考查形容词辨析。根据句意和常识,可知中国开车是在左边left side,而过马路时就需要先看右边right,故选B。
9.A
解析:A
【详解】略
10.A
解析:A
【详解】句意:他们在椅子下面。可只是对地点提问,A哪里,B什么,C谁,根据题意,故选A。
11.B
解析:B
【详解】句意:—上周末他做什么了?—他在农场里摘西红柿了。此题考查一般过去时,借助于助动词did,pick的过去式picked,A排除,C排除,故选B。
12.B
解析:B
【详解】句意:刘老师又和蔼又有趣。我们都喜欢______。A她,人称代词主格;B她,人称代词宾格;C他,人称代词宾格;该空做like的宾语,用宾格形式,再根据Miss可知是女性。故选B。
13.A
解析:A
【详解】句意:她______在家并且_______她的衣服。根据句意可知,该句是陈述句,时态为一般过去时,呆在家stay at home,stay的过去式为stayed;and连接时态保持一致,wash的过去式为washed,故选A。
14.C
解析:C
【详解】句意:她起晚了并且____去学校。A动词原形,B动词第三人称单数形式,C动词过去式。根据got up为过去式形式,and连接两个并列句时态要保持一致,run的过去式形式是ran。故选C。
15.C
解析:C
【详解】句意:以前,我们学校没有计算机室。但现在我们有三个。本题考查否定句,A有,B有两个,C没有,根据句意以前学校没有计算机室,故选C。
16.A
解析:A
【详解】句意:我昨晚做了一个有趣的梦。本题考查不定冠词的用法。A用于元音音素开头的单词前。B用于辅音音素开头的单词前。C零冠词。 interesting是元音音素开头的单词,故选A。
17.C
解析:C
【详解】句意:我们在学校______吃午餐。本题考查名词辨析。A图书馆,B体育馆,C食堂。根据常识可知吃午餐应该在食堂,选项C符合句意,故选C。
18.C
解析:C
【详解】句意:有一天我要去参观月球。根据句意可知本题考查一般将来时,一般将来时的结构为:be going to/will+动词原形,故选C。
19.A
解析:A
【详解】句意:我们乘公共汽车去好吗?它比走路快。本题考查动名词,A是动名词/动词的现在分词,B是动词原形,C是动词过去式,than是介词,后面的动词用动名词形式,故选A。
20.C
解析:C
【详解】句意:我的爸爸通常在星期日上午读书。本题考查动词的第三人称单数和时间介词。根据题中“usually通常”可知句子时态为一般现在时。My father为第三人称单数,动词read要用第三人称单数形式reads;Sunday morning星期日上午上,为具体时间,前面介词用on。故选C。
二、用单词的适当形式填空
21.learning
【详解】句意:我妈妈正在学习汉语。本题考查现在进行时态,now是现在进行时的标志词,其结构为主语+be+动词的现在分词+其它,learn现在分词learning,故答案为learning。
22.went
【详解】句意:上周末我去游泳了。本题考查动词的过去式,根据时间last weekend可知该句是一般过去时,故谓语动词用过去式,go的过去式为went。故答案为went。
23.swimming
【详解】句意:陈洁去看望她的奶奶并去游泳。go swimming去游泳,固定动词短语,went是go的过去式,故答案为swimming。
24.feet
【详解】句意:我的脚比你的/你们的脚大。根据句意和be动词are可知主语为可数名词复数,foot的复数为feet,故答案为feet。
25.watches
【详解】句意:她通常在上午看电视。watch TV看电视,根据usually可知该句是一般现在时,主语She是单数第三人称,故谓语动词用第三人称单数形式,watch的第三人称单数形式为watches。故答案为watches。
26.quietly
【详解】句意:请在图书馆里轻声说话。修饰动词用副词,quiet的副词是quietly,故答案为quietly。
27.some
【详解】Would you like…?表示委婉语气,some不需要改成any。(每空1分)
28.go
【详解】句意:他们将要去图书馆。根据题意可知句子为一般将来时,will后面接动词原形,故答案为go。
29.will fly##is going to fly
【详解】句意:这个男孩明天下午将在公园里放风筝。本题考查动词的时态。根据时间标志tomorrow afternoon可知为一般将来时,动词可用will+动词原形或be going to+动词原形表示。本句主语the boy是单数,对应的be动词为is。故答案为will fly或者is going to fly。
【点睛】
30.helps
【详解】句意:海伦的妈妈是一名医生。她经常____病人。该句时态为一般现在时,主语She为单数第三人称,其后应用help的单数第三人称形式helps,意为帮助,故答案为helps。
三、完成句子
31.country##ountry
【详解】句意:澳大利亚是一个美丽的______。你可以在那里找到许多有趣的东西。根据常识可知澳大利亚是一个国家,故答案为country/ountry。
32.go back to
【详解】句意:今年暑假我要回兴化。回去go back to,will后跟动词原形,故答案为go back to。
33.good habits
【详解】句意:刘涛是一个好男孩。他有一些好习惯。好的good,形容词,修饰名词;习惯habit,some修饰可数名词复数或不可数名词,habit是可数名词,复数是habits,故答案为good habits。
34.cooking
【详解】句意:鲍比明年将去烹饪学校。该空考查名词词组cooking school烹饪学校,该空应填cooking。故答案为cooking。
35.toothache
【详解】句意:—你怎么了?—我牙疼。根据句意可知本题考查固定短语牙疼have a toothache,故答案为toothache。
36. eyes smell walk
【详解】句意:我们用眼睛看,用鼻子闻,用腿走路。结合句意,可知第一空填眼睛eye,主语we,eye用复数eyes;第二空闻smell,主语we,动词用原形;第三空走路walk,主语we,动词用原形;故答案为eyes;smell;walk。
37. didn’t go
【详解】句意:昨天我在家。我没去上学。根据句意可知本题是一般过去时,由第一句可知昨天没去上学,助动词用didn't,后跟动词原形,故答案为didn't,go。
38.Welcome##elcome
【详解】句意:当你在我们学校看到外国朋友时,你可以对他们说:“_______来到我的学校。”根据句意及所给字母,可知该空应填动词welcome欢迎,welcome to...欢迎来到某地,故答案为Welcome。
39.week
【详解】句意:____中有七天。根据句意和常识可知,一周中有七天,一周a week,故答案为week。
40.take a deep breath
【详解】句意:汤姆十分生气。他应该________和数到十。根据句意和常识可知,非常生气可以深呼吸,深呼吸take a deep breath,故答案为take a deep breath。
四、完形填空
41.A
解析:41、A
42、A
43、B
44、A
45、A
46、B
47、C
48、B
49、A
50、C
五、阅读判断
42.F
解析:51、T
52、F
53、T
54、F
55、T
六、阅读理解
43.C
解析:56、C
57、D
58、B
59、C
60、A
【分析】本文讲述了比尔和苏两兄妹通过自己劳动挣钱买鸟的故事。
56、句意:比尔是苏的______。A爸爸,B妈妈,C哥哥;弟弟,D姐姐;妹妹,根据原文Bill and Sue are brother and sister. 可知两人是兄妹(姐弟),故选C。
57、句意:______他们为了钱去劳动。A每天,B放学后,C在夜里,D在周六和周日,根据原文On Saturday and Sunday they went to their farm and help their father pick apples. So their father gave them twenty dollars.可知在周六和周日,他们劳动挣钱,故选D。
58、句意:他们在农场帮爸爸______。A打扫房间,B摘苹果,C浇树,D做晚饭,根据原文they went to their farm and help their father pick apples.可知他们在农场帮爸爸摘苹果,故选B。
59、句意:比尔和苏在金先生的店里买______。A两只狗,B两个苹果,C两只鸟,D苹果,根据原文Sue and Bill went to Mr. Kings shop after school, each of them bought a bird.可知他俩每人买了一只鸟,故选C。
60、句意:这只绿色的鸟比那只黄色的鸟______。A更大,B更便宜,C更好,D更小,根据原文The yellow one is smaller than the green one.可知黄色的鸟比绿色的鸟小,也就是绿色的鸟比黄色的鸟大,故选A。
【点睛】
44.B
解析:56、B
57、A
58、A
59、C
60、A
【解析】
56、句意:大象是_____。根据“The elephant is the largest of all animals that live on land.”可知是陆地上最大的冬动物,对应B选项;根据“The African elephant is usually larger than the Indian elephant.”可知大象生活在多个地方,故A错误。故选B。
57、句意:大象用他们的____。根据“An elephant’s truck is rather like an arm and a hand.”可知大象的象鼻就像人类的手臂和手一样,对应A选项,B选项的意思是做人类手和手臂做的事情,不对。C吃树太片面,故选A。
58、句意:以下哪个是不对的?A雌性印度大象有象牙。根据“But only male Indian elephants have tusks.”可知只有雄性有,A错。B印度大象一般比非洲大象小。根据“The African elephant is usually larger than the Indian elephant.”可知非洲大象更大,B对;C非洲大象一般体重大于6000千克,根据“weighs over 6 tons.”可知是大于6000千克,C对,故选A。
59、句意:大象的食物是____。根据“The elephant lives mostly on grass, leaves and fruits.”可知主要吃草,叶子和水果,故选C。
60、句意:通过文章,我们知道____。A大象非常聪明,是人类的好朋友,根据“It’s easy for men to train elephants. They are used to carry heavy things.”可知大象很容易被训练,是很聪明的,可以为人类做事,是人类的好朋友,A正确。B我们可以任意伤害大象,C世界上每个地方都有大象,明显都是不对的。故选A。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容